söndag 9 december 2007

Good times in Berlin, Bitch!!

Ons Resan dit.
Kliver på bussen på öresundsterminalen. Konstig busschaffis. 21.40 åker vi. Byter buss i köpenhamn. Åker genom danmark och kör på färjan över till Puttgarten. En riktigt jobbig jävla svensk sitter bakom oss, pratar högt och bögigt. Förbannat störigt. Somnar efter färjan, vaknar till och från av att huvudet håller på att lossna från kroppen.

Tors, framme.
Fy fan va ont i kroppen jag har. Det första som slår mig är att detta verkligen är en stor jävla stad. Mycket gamla hus och det är verkligen vackert. Yrar en stund innan vi tar oss på rätt spår. Börjar turista direkt och kollar in en sjuk kyrka som blev bombad under andra världskriget. Den står precis som den gjorde under kriget, taket är sönderbombat och skit.. Denna kyrka står mitt i stan bland alla nya kontor och varuhus! Siick. Unnar oss en frukost på Dunkin’ Donuts på gatan mittemot. En halvliter kaffe, bagel och en blåbärsfylld donut med en massa vaniljsocker på som jag självklart sprider ut på väl valda ställen över kläderna. Vi tar oss till stationen där Chris möter upp oss och tar oss till lägenheten där han bor.
Detta är ett kollektiv, lägenheten har tre rum. Riktigt skabbigt om man jämför med svensk standard. Men va fan. Chris berättar att de andra som bor där har vart uppe fem nätter i rad och kört speed och levt djävulen dygnet runt så han har inte fått sova nånting. Äckligt. Han berättar också att han har köpt två tatueringsmaskiner och visar den senaste han gjort… På sin egen fot! En asclean råtta haha. Chris fortsätter dela med sig av några sjuka anekdoter han varit med om medans han drivit runt i europa. Han är sjuk..
Vid elvatiden tar chris med oss till hans studio, han är konstnär. Vi snejkar pendeltåg och hoppar av vid en liten skatepark bredvid nått som han trodde va en skola. Skatar några minuter bara för att lindra skatesuget sen fortsätter vi promenera.
Huset där chris har sin studio är heelt sjukt. En stor jävla byggnad som står kvar sen kriget, helt jävla sönderskjuten med hål lite överallt. Den står vägg i vägg med andra nya byggnader och konstrasten är total. En stor ingång leder oss förbi en kraschad helikopter(!) och sedan upp för en massa trappor. Stället ser alltså ut som någon ockuperat hela huset och bara gått lös! Totalbombat med klotter, graffitti och konst verkligen överallt! Inte en kvadratmeter vägg är ren. Han visar oss runt och berättar, när vi tittar ut genom ett fönster mot bakgården, att på sommaren får man knappt plats där ute pga allt folk som hänger där och festar, pundar och målar. Fest dygnet runt alltså. Det ser ut som ett slagfält med trashade bussar, bilar, husvagnar mm som nu används som barer och en massa gammal skit som ligger och skräpar. Vi hängde där några timmar innan vi började bege oss hemåt igen. Köpte en back bira och en kvarta gin så kvällen är redan räddad. Nu ska vi försöka sova lite innan kvällens upptåg.
GOOD TIMES!

Fre. bakfull.
Vaknade nu. Efter powernapen igår så klev vi på biran och tog autobahn rätt in i dimman. Sa till pastorn att vi skulle ta det lugnt… tjena.. mår som man förtjänar idag.. vi brände av lite smällare i rummet och drack bira sen gick vi på en klubb här i närheten och såg den längsta kvinnan jag sett… Blev asbränd och vaknade nu..
Idag är tanken att vi ska skata och sen ikväll ska vi på lakai premiären.
Skriver mer om det sen..

Vi drog till skatehallen. Den va helt okej. Jag va för bakfull för att få till nånting vettigt så jag flatade runt och skatade flatcurben. Pastorn däremot va tamefan överallt. Han skatade jävligt bra.
Vi kom till parken vid halv fyra tiden och fick veta att lakaifilmen skulle visas först kl 21! Så vi skippade visningen. Men vi hade rätt kul och emellanåt så slog vi oss ner i fiket och unnade oss en kall en. Det var trevligt.
Skateparkens läge va heelt sjukt. Den är anlagd i ett övergivet industriområde som var heelt täckt med målningar och graffiti.

Vid åtta tiden drog vi oss hem till Chris igen, svettiga och trötta. käkade lite thaimat på vägen. gick vilse men lyckades ändå på nått konstigt sätt hitta rätt igen.. chillade hemma resten av kvällen..behövligt.

Lör. utvilad.
På lördagen så knallade vi runt på stan och kollade in en massa sjuka målningar och byggnader. Va vid berlinmuren också. Sjukt att en massa folk blev skjutna här för bara ca 20 år sedan!

Senare på kvällen så satt vi bara och tog de lugnt hemma hos Chris, drack lite öl och snacka skit. lite senare så drog vi till Chris studio och fortsatte där. Det var trevligt. Sjukt mkt folk som kommer och går i huset där hans studio ligger. Man lämnade bara dörren öppen så kom det folk in och slog sig ner för att snacka lite eller ställa frågor om Chris konst mm.

Sön.

vi klev upp vid två tiden, rätt slitna sen gårdagens galej i Chris studio. Men vi skyndade på Chris lite så efter en kvart va vi utanför porten på väg till en loppmarknad en bit bort. Köpte en fet stek i bröd(!) och en kaffe på det för att påskynda matsmältningen. loppmarknaden va jävligt stor i mitt tycke men Chris berättade att den är minst dubbelt så stor på sommarn.
Efter att vi gjort klart loppisen så gick för att käka en alldeles delikat pizza för ca 15 spänn! Nu sitter jag här och skriver medans pastorn och Chris snarkar som idioter bredvid..

Imorn åker vi hem så vi syns snart!

Bilder och film kommer snart!

BERLIN BITCH!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Trodde inte att streetlab bestod av homofober men tydligen verkar det så i det här inlägget. Whats up with that??

Anonym sa...

homofob bara för att man tycker någon pratar bögigt? get a clue... inget fel på bögar, bara på dig som hänger upp sig på småsaker.

Anonym sa...

de e precis sån attityd som gör att det är "okej"?

aja, överhuvudtaget tycker ja att man kan skärpa sig lite eftersom ni skriver i en blogg som är knuten till en väldigt stor och uppskattade skateaffär och nätbutik.